Tekst til Odsherred Lokal Historisk Museum! J. S. Jacobsen Museumsleder

 

Billed navn: Billed tekst:
03 Far 1930.jpg:  Ca. 1928: Fra Jens Carl Olsen var 9 år gammel boede han og hans bror Ole hos hans Moster Ane Marie Larsen (i  vinduet) og Morrbror Laurits Larsen (i døren), de to  ejede Søndergård i fællesskab.  Til højre Tjenestepigen.

 

05 Roervig 1930.jpg Ca. 1930: Fra gårdspladsen på Søndergård. Jens Carl Olsen sidder til venstre i billedet. Hans Morbror Laurits Larsen i midten.  Til højre Tjenestekarl. Bagved til venstre hans Moster Ane Marie Larsen. Ved hendes side står hushjælpen. 

 

03-a Far moster-morbror.jpg  Årstal ? Ane Marie Larsen og Laurits Larsen var i aftægt på søndergaard til de dødede, de var meget  sløje til sidst.
04_Ane Marie larsens dragt.jpg:  Foto af undertegnedes 13 årige datter i Ane Marie Larsens dragt som passer i størrelse. Folk var jo tidligere ikke så høje.     Grå hat med sort sløjfe.

 

05-a 1950.jpg Søndergård ligger uden for Rørvig mod Nakke, som den første gård på venstre hånd efter Rørvig Mølle. Sådan så gården så ud i 1950. Der var stråtag på alle længer også stuehuset.
05-b 1970.jpg Søndergård 1970. En længe er flyttet så gårdspladsen blev større.

 

Soendergaard_1980.jpg  Søndergård 1980. Nu er der fast tag på hele gården.
   
Slægtoversigt undertegnedes  afskrift af Slægtgårdsoversigt som hang i tavleform på væg på Søndergård.  På denne tavle stod, Skøde: 10 b. Rørvig By, Odsherred Efter brand opbygges gården på jorden i Søndervang i 1870
   
  Jeg har ændret lidt på min hjemmeside, for at give et samlet indtryk af forholdene og siden er simpelt lavet, tryk på billedet for at gøre det stort, brug pil tilbage.  I må selv give billederne andre navne.
  Mvh. Anna Olsen Gerstrøm